Hertha - 4 stijgt boven zichzelf uit

06 mei 2024

In Aalsmeer moest Hertha aan de bak tegen een altijd moeilijke tegenstander. Vanaf de eerste minuut werd Hertha onder druk gezet. Na een minuut of tien viel de 1-0 waarvan iedereen zag dat het buitenspel was behalve de grens en scheidsrechter.Hertha voetbalde zich onder de druk uit en kreeg een aantal mooie kansen. Dean kopte op de paal en de voorhoede miste een aantal kansen. Ook Aalsmeer kwam gevaarlijk opzetten maar de achterhoede bleef alert. In de tweede helft werd het wat feller . beide teams gingen er stevig in maar het bleef een lekkere spannende sportieve wedstrijd. Rond de twintigste minuut speelde de scheidsrechter twee keer achter elkaar een dubieuze rol. Een spat zuivere handsbal werd weggewuifd waardoor hij Hertha een strafschop onthield en even later brak Ryan door ,stormde richting het doel maar werd ordinair onderuit geschopt. Daar gaf hij geel voor terwijl zo,n overtreding rood moet zijn omdat de tegenstander geen enkele intentie had om de bal te spelen. Met nog een kwartier te gaan pepte Mark zijn mannen op en gaf de opdracht om 1 tegen 1 te gaan spelen. Dat had effect want Aalsmeer kwam niet meer over de middenlijn. Met twee fantastische aanvallen waar het hele team bij betrokken was schoot Daan binnen zes minuten Hertha naar een 2-1 voorsprong. Omdat er tien minuten tijd werd bijgetrokken was het nog heel spannend maar met deze dik verdiende overwinning ging Hertha met drie punten in de pocket richting Vinkeveen en klimmen daarmee naar de tweede plaats.